BC ICIM Arad - victorie dificilă în derby-ul cu Sepsi Sântu Gheorghe. Rezultatele etapei a VI-a a Diviziei A

Baschet feminin - Divizia A / Data: 31 Oct. 2010

În derby-ul  Seriei NV a Diviziei A, dar şi al campionatului, vicecampioana BC ICIM Arad a învins formaţia BC Sepsi Sfântu Gheorghe cu scorul de 54:48, într-o partidă disputată  în oraşul de pe Mureş. Ambele formaţii erau neînvinse înaintea acestui meci, BC Sepsi remarcându-se prin numărul  mare de puncte înscrise, 391 în 5 meciuri, iar jucătoarele lui Stacey Nolan printr-o defensivă de fier – doar 132 de puncte primite în 4 meciuri, adică o medie incredibilă de doar 33 de puncte/meci. Meciul a fost foarte echilibrat, însă nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, mai ales după prestaţia vicecampioanelor din Cupa Europei Centrale (83:39 contra campioanei Austriei, Flying Foxes Viena).

Cea mai bună realizatoare a gazdelor a fost Ashlee Roberson, cu  17 puncte și 6 recuperări,  de cealaltă parte remarcându-se Bianca Vescan, care a înscris tot 17 puncte, având şi 10 recuperări (3 ofensive, 7 defensive).

CSM Satu Mare, locul 3 înaintea etapei a şasea,  a surclasat CSM Oradea, cu 105:50, şi se menţine în imediata apropiere a celor două mari favorite ale seriei, ICIM Arad şi BC Sepsi. A fost un adevărat galop de sănătate pentru sătmărence, de la care s-au remarcat Tiffany Ducker (19 puncte, 32 indicele eficienţei) şi Lori Bjork (19 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive). Din echipa bihoreană, cea mai bună jucătoare  a fost  Mihaela Oana Adi – 17 puncte şi 12 recuperări.

În ultimul meci al acestei grupe, duminică, 31.10.2010, de la orele 18.00, Bega Danzio Timişoara va întâlni CSU LPS Alba - Iulia.

În Seria SE, lanterna roşie Sportul Studenţesc a produs surpriza etapei, învingând Galactica Braşov  cu 12 puncte diferenţă (66:54). Este prima victorie obţinută de „studente” în acest sezon, după  4 înfrângeri consecutive.  Cea mai bună marcatoare pentru Sportul a fost Ana Cuatu , autoare a 17 puncte, iar pentru  echipa braşoveană Raluca Ungureanu – 21 puncte.

În derby-ul  acestei serii, SCM Craiova a învins fără probleme Olimpia Bucureşti, chiar dacă scorul final a fost doar 57:53. Echipa din Bănie a dominat aproape tot meciul, înaintea ultimului sfert având un avans de 15 puncte, jucătoarele bucureştene nemaireuşind pe final altceva decât reducerea proporţiilor scorului. Cea mai bună marcatoare a meciului a fost Gabriela Cursaru, de la formaţia oaspete, cu 18 puncte, din rândurile gazdelor remarcându-se Anca Şipoş, cu 15 puncte. Să mai spunem că Gabriela Cursaru a reuşit de două ori mai multe aruncări de 3 puncte decât toate jucătoarele echipei oltene la un loc. SCM Craiova îşi consolidează poziţia a doua în clasament, în timp ce Olimpia rămâne pe ultima treaptă a podiumului profitând de înfrângerea surprinzătoare a BC Braşov în partida cu Sportul Studenţesc.

Liderul BC Teleorman Alexandria a avut o misiune uşoară acasă,  în faţa celor de la Naţional Iaşi. Scorul final a fost 87:41, teleormănencele păstrându-şi punctajul maxim şi după acest al şaselea val. Alina Mihaela Chivu (23 puncte) şi Nevena Saponjic  (20), ambele de la gazde, respectiv Danielle Walker (12 puncte) de la ieşence au fost remarcatele acestei partide fără istoric.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Baschet feminin / Divizia A / 31 Ian. 2011

ICIM Arad - victorie zdrobitoare în faţa echipei din Teleorman, Rapid pierde greu la Timişoara

Foto bkfocus.com

CSM Satu Mare rămâne singura formaţie neînvinsă după 4 etape în seria A1, deşi în prima parte a campionatului nu impresionase în Seria Nord-Vest, fiind depăşită de ICIM Arad şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Sătmărencele s-au impus în deplasare, în faţa singurei...

Baschet feminin / Divizia A / 23 Ian. 2011

Rezultate Divizia A de baschet feminin

Foto www.bcteleorman.ro

SCM Craiova - a treia victorie consecutivă din tot atâtea partide, BC ICIM Arad - prima înfrângere a sezonului.

Pag. 1 din 10 | 2 art./pag. | Total 20 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole