BC Sepsi câştigă derby-ul seriei NV, Florina Diaconu (Rapid) - o nouă evoluţie de excepţie

Baschet feminin - Divizia A / Data: 24 Oct. 2010
Florina Diaconu
Foto www.sportexpres.ro

Meciul cu “lanterna roşie’’ Sportul Studenţesc a fost un bun prilej pentru craiovence de a face uitată înfrângerea de săptămâna trecută, în faţa liderului BC Teleorman. “Studentele” au făcut din nou un meci foarte slab, niciuna dintre jucătoare nereuşind să atingă pragul de 10 puncteînscrise. Scorul final a fost 73:43 pentru jucătoarele din capitala Olteniei, care rămân în plasa liderului.


Rapidul a pierdut al patrulea meci consecutiv, 68:87 la Iaşi, deşi Florina Diaconu a făcut din nou adevărate minuni sub panou: 35 de puncte (mai mult de jumătate din totalul echipei feroviare), 14 recuperări şi 6 pase decisive (37 eficienţă). În aceste condiţii, plecarea Florinei Diaconu de la Rapid pare a fi doar o chestiune de timp. Ieşencele urcă pe locul al cincilea, luând locul Rapidului, care coboară pe penultima poziţie a seriei.


În ultimul meci al seriei SE, liderul BC Alexandria s-a impus în deplasare, în faţa Olimpiei Bucureşti (64:59), şi rămâne neînvinsă în acest sezon. Olimpia ocupă cea de-a treia treaptă a podiumului, cu două victorii şi două înfrângeri.


În seria NV, în derby-ul rundei, Sepsi Sfântu Gheorghe a învins surprinzător de clar CSM Satu Mare. La pauză diferenţa a fost de 20 de puncte în favoarea jucătoarelor din Covasna, pentru ca până la final sătmărencele să mai reducă din diferenţa neaşteptat de mare. Sepsi rămâne neînvinsă, în timp ce CSM Satu Mare suferă prima înfrângere din această ediţie de campionat.


Vicecampioana BC ICIM Arad este cea de-a doua echipă neînvinsă a seriei, în această etapă învingând lejer în deplasare Universitatea Cluj-Napoca, pe care o zdrobise efectiv în Cupa României. Scorul final  a fost 73:49, Larisa Toma (ICIM Arad) reuşind 17 puncte, 11 recuperări şi 4 pase decisive (eficienţă 30).


Bega Danzio Timişoara a obţinut prima victorie din campionat, un 79:36 mai mult decât concludent contra celor de la CSM Oradea. Ambele formaţii acumulează câte 5 puncte, cu o victorie şi 3 înfrângeri. Ancuţa Stoenescu a fost MVP-ul partidei, cu 25 de puncte, 5 recuperări şi 2 pase decisive (29 la capitolul eficienţă).

Rezultate etapa a V-a, Divizia A. 23.10.2010
 

  • SCM Universitatea Craiova – Sportul Studenţesc 73:43
  • Naţional Iaşi – Rapid Bucureşti 87:68
  • Sepsi Sfântu Gheorghe – CSM Satu Mare 64:55
  • Olimpia Bucureşti – Teleorman Alexandria 59:64
  • Bega Danzio Timişoara -  CSM Oradea 79:36
  • Universitatea Cluj-Napoca – BC ICIM Arad 49:73

 

Galerie imagini

Florina Diaconu
Foto www.sportexpres.ro

Articole din aceeasi categorie

Baschet feminin / Divizia A / 31 Ian. 2011

ICIM Arad - victorie zdrobitoare în faţa echipei din Teleorman, Rapid pierde greu la Timişoara

Foto bkfocus.com

CSM Satu Mare rămâne singura formaţie neînvinsă după 4 etape în seria A1, deşi în prima parte a campionatului nu impresionase în Seria Nord-Vest, fiind depăşită de ICIM Arad şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Sătmărencele s-au impus în deplasare, în faţa singurei...

Baschet feminin / Divizia A / 23 Ian. 2011

Rezultate Divizia A de baschet feminin

Foto www.bcteleorman.ro

SCM Craiova - a treia victorie consecutivă din tot atâtea partide, BC ICIM Arad - prima înfrângere a sezonului.

Pag. 1 din 10 | 2 art./pag. | Total 20 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole