BC Miercurea Ciuc - prima victorie din istorie în primul eşalon

Baschet masculin - Divizia A / Data: 20 Oct. 2010
Levi Levine

BC ,,Perla Harghitei” Miercurea Ciuc a câştigat cu 74:71 (15:17, 18:10, 21:22, 20:22) partida de pe teren propriu contra BC Timişoara, într-un meci  disputat în devans, contând pentru etapa a XII-a a Diviziei A de baschet masculin. Este prima victorie pe prima scenă a baschetului românesc pentru formaţia din Harghita, care a mai fost aproape de această performanţă şi în prima etapă, contra Stelei Turabo (pierzând atunci cu 65:67, printr-un coş reuşit de stelişti în ultima fază a meciului).

Timişoara ajunge la a patra înfrângere din 5 meciuri, iar situaţia în clasament şi mai ales jocul echipei sunt dezamăgitoare, raportate la pretenţiile echipei care a câştigat sezonul precedent Cupa României .

Timişoara a condus doar în finalul primului sfert al meciului, pe care l-a şi câştigat cu 17:15, în rest alergând în permanenţă după egalare. Deşi timişorenii au înscris nu mai puţin de 11 coşuri de 3 puncte (faţă de 2 ale ciucanilor), iar Păltinişanu a reuşit 13 recuperări, Timişoara nu a putut face mai mult decât să se apropie la un punct de ciucani, la începutul celei de-a doua reprize şi pe finalul partidei.

Cel mai bun jucător al  BC ,,Perla Harghitei” Miercurea Ciuc a fost Levi Levine - 21 de puncte , 9 recuperări şi 2 pase decisive (24 eficienţă), dublat de Enrico Tucker - 15 puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive.

De la timişoreni s-au evidenţiat Darko Habus - 26 puncte şi 3 recuperări (18 la eficienţă) şi Nicolas Covington 20 puncte.

În urma acestui rezultat, ambele formaţii acumulează câte o victorie şi 4 înfrângeri, având şanse mici să acceadă în play-off.

 

Galerie imagini

Levi Levine

Articole din aceeasi categorie

Baschet masculin / Divizia A / 23 Ian. 2011

Rezultate Divizia A de baschet masculin, Etapa a XVII-a

Foto www.u-mobitelco.ro

U Mobitelco Cluj - victorie în derby-ul Transilvaniei, Gaz Metan Mediaş stopează ascensiunea Timişoarei. Rezultate complete şi clasament.

Baschet masculin / Divizia A / 16 Ian. 2011

Rezultate Divizia A de baschet masculin, Etapa a XVI-a

Foto www.csuasesoft.ro

U Mobitelco Cluj-Napoca - victorie în prelungiri la Piteşti, Politehnica Iaşi - la al treilea succes stagional

Pag. 1 din 12 | 2 art./pag. | Total 24 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole