Ernest Bernea către Sorin Cârţu: Îndemn la simplitate (sau un dialog care, din păcate, nu a avut loc niciodată)

Fotbal - Diverse / Data: 20 Oct. 2010

Cu puţin timp în urmă, Sorin Cârţu punea sub semnul întrebării şi ironiza performanţele reuşite de Unirea Urziceni şi Dan Petrescu în Liga Campionilor. Fostul mare jucător al Universităţii Craiova făcea trimitere directă la autogolurile de care a beneficiat mica grupare ialomiţeană, care, să recunoaştem, au avut şi ele un mic aport la zestrea de 8 puncte, noul reper pe harta recordurilor româneşti în Liga Campionilor. Însă răutatea din afirmaţiile lui Sorin Cârţu şi ştiinţa de a trunchia şi de a scoate din context ale unor aşa zişi slujitori ai condeiului  (sau, mai corect spus, tastaturii) au reuşit să arunce o umbră nemeritată asupra unei echipe care şi-a văzut lungul nasului şi nu a ţinut prima pagină a tabloidelor, ci a strâns sârguincioasă puncte pentru România şi glorie pentru un oraş anonim până atunci, Urziceni, dar şi pentru fotbalul românesc.

Meciul cu Bayern Munchen, marcat de autogolurile jenante ale clujenilor, a fost un "Îndemn la simplitate" (nu doar al lui Ernest Bernea, ci şi al zeilor  atât de des neîndurători ai fotbalului) către Sorin Cârţu, dar şi către alţi oameni din “fenomen”.  Sper că îndemnul a fost înţeles. În rest, CFR-ul încă are şanse de calificare în optimile Ligii şi de a depăşi Unirea Urziceni, ceea ce îi doresc. Însă chiar şi atunci (sau cu atât mai mult atunci) recursul la Ernest Bernea poate fi salvator (aţi remarcat că am evitat să folosesc sinonimul salutar, în aceste vremuri de restrişte pentru dulcea şi frumoasa limbă română).

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Diverse / Autor: George Drafta / 11 Ian. 2011

Din nou Messi

Foto Reuters

Lionel Messi a fost marele câştigător al Galei Premiilor FIFA desfăşurată ieri la Zurich. Argentinianul le-a luat faţa coechipierilor săi de la FC Barcelona, Andres Iniesta şi Xavi Hernandes, şi a obţinut premiul pentru cel mai bun fotbalist al anului 2010.

Fotbal / Diverse / 17 Noi. 2010

Argentina învinge Brazilia în minutul 90. Rezultatele zilei

Rezultate meciuri amicale interţări 17.11.2010

Pag. 1 din 2 | 2 art./pag. | Total 4 art.
12

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole