Franţa - România 2:0. Lumini şi umbre

Fotbal - Echipa naţională / Data: 10 Oct. 2010

 

România a pierdut în Franţa cu 2:0 şi păstrează şanse mici pentru calificarea la turneul final al Euro 2012, din Polonia şi Ucraina. Răzvan Lucescu a mizat pe o apărare supraaglomerată şi pe contraatac, vizând în mod clar o remiză, şi a fost foarte aproape de a-şi atinge scopul. Timp de peste 80 de minute apărarea eroică, un Pantelimon în zi mare, barele porţii şi ratările jucătorilor francezi au ţinut România în viaţă. Ba chiar cu puţină şansă, la şutul lui Florescu sau la bara lui Săpunaru, tabela ar fi putut arăta un 1:0 pentru noi total nemeritat. Însă în fotbal cuvinte precum „meritat” sau „nemeritat” sunt uneori atât de relative... Bunăoară, Mircea Lucescu ar putea spune că a pierdut nemeritat meciul cu Irlanda de Nord, chiar la Bucureşti, în preliminariile Mundialului mexican.
 
Şi a venit minutul 83, în care Remy a înscris după ce a plecat dintr-o poziţie de offside, apoi Gourcuff a pus bomboana pe colivă în prelungiri. Un 2:0 apropiat de raportul de forţe din teren, însă offsideul nesemnalizat de la primul gol al Franţei aruncă o serie de umbre asupra acestei victorii şi ne aminteşte de povestea destul de proaspătă cu golul scandalos al lui Henry, din barajul cu Irlanda.
 
România rămâne pe locul 5 în grupă, cu două puncte în 3 meciuri, însă Luxemburgul s-a apropiat ameninţător, după remiza cu Belarus. Lăsând gluma la o parte, să spunem că jocul rezultatelor ne-a avantajat, pe lângă punctul miraculos scos de echipa din Marele Ducat, Bosnia-Herţegovina şi Albania anulându-şi reciproc sprintul către locul doi. Singurul la care mai putem spera, având în vedere că ecuaţia primului loc a cam fost rezolvată de Franţa.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Echipa naţională / 18 Noi. 2010

Romania - Italia 1:1

Foto gazzetta.it

Romania - Italia 1:1 (1:0) Marica '34 / Marica '82 – autogol

Fotbal / Echipa naţională / 17 Noi. 2010

România - record negativ în clasamentul FIFA

Echipa naţională de fotbal a României a coborât 2 locuri în clasamentul FIFA pentru luna noiembrie, stabilind astfel un nou record negativ – locul 52, cu 538 de puncte. Celelalte colege din grupa de calificare pentru EURO 2012 ocupă poziţiile 21 (Franţa), 40 (Bielorusia), 51 (Bosnia-Herţegovina), 58 (Albania) şi 133 (Luxemburg).

Pag. 1 din 3 | 2 art./pag. | Total 6 art.
123

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole