Rapid CFR Marfă - CS Alexandria, în derby-ul Diviziei A, Seria SE

Baschet feminin - Divizia A / Data: 08 Oct. 2010

Sâmbătă, la Sala Rapid, echipa de baschet feminin va întâlni CS Alexandria, în cadrul celei mai atractive partide a etapei a II-a a Diviziei A, Seria SE. Echipa din Alexandria a rămas cea mai puternică echipă a seriei, după retragerea din competiţie a campioanei MCM Târgovişte, în timp ce Rapidul actual este o umbră a echipei care domina autoritar campionatul intern cu  ceva ani în urmă.
 
În ultimele 5 întâlniri directe, Rapidul a obţinut o singură victorie împotriva teleormănencelor, 84:79 în 16 martie 2008, care este şi ultima victorie a rapidistelor împotriva acestui adversar. Au urmat 4 victorii consecutive ale echipei din Alexandria: 79:55 în octombrie 2008, 60:54  şi 57:33 (ambele în fieful Rapidului)  şi 74:56, toate în anul 2009.
 
Cea mai mare diferenţă de scor dintre cele două echipe s-a consemnat acum 4 ani (7 octombrie 2006), când Rapidul a învins în deplasare cu 81:49. Erau însă alte vremuri, în prezent şi o victorie la un punct diferenţă fiind de aur pentru jucătoarele din Giuleşti, împotriva unei adversare care le-a învins de 4 ori în ultimele 4 întâlniri.
 
În etapa precedentă, ambele echipe au obţinut victorii: Rapidul, antrenată de Dan Militaru şi Ioana Pinter, a trecut cu 81:66 de Sportul Studenţesc, într-un meci care altădată nu era doar un derby al Bucureştiului, ci era chiar marele derby al campionatului, iar baschetbalistele din Teleorman au zdrobit Galactica Braşov cu 86:39.
 
Şansele Rapidului la un rezultat bun sunt strâns  legate de forma pe care o va arăta Florina Gabriela Diaconu, MVP-ul partidei cu Sportul Studenţesc, în care a înscris 38 de puncte, cărora le-a adăugat 7 recuperări şi 2 pase decisive. De cealaltă parte,  în etapa precedentă pentru teleormănence s-a remarcat Nevena Saponjic, 21 de puncte şi 10 recuperări.

Sursă: www.numaibaschet.ro

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Baschet feminin / Divizia A / 31 Ian. 2011

ICIM Arad - victorie zdrobitoare în faţa echipei din Teleorman, Rapid pierde greu la Timişoara

Foto bkfocus.com

CSM Satu Mare rămâne singura formaţie neînvinsă după 4 etape în seria A1, deşi în prima parte a campionatului nu impresionase în Seria Nord-Vest, fiind depăşită de ICIM Arad şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Sătmărencele s-au impus în deplasare, în faţa singurei...

Baschet feminin / Divizia A / 23 Ian. 2011

Rezultate Divizia A de baschet feminin

Foto www.bcteleorman.ro

SCM Craiova - a treia victorie consecutivă din tot atâtea partide, BC ICIM Arad - prima înfrângere a sezonului.

Pag. 1 din 10 | 2 art./pag. | Total 20 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole