2010 Romanian Masters - Cătălin Ţăranu primul câştigător al turneului

Alte sporturi - Go / Data: 05 Oct. 2010

Între 26 şi 29 august 2010, opt cavaleri ai goului românesc s-au întrecut pentru câştigarea titlului de „Maestru de Go”, un turneu organizat după modelul titlurilor istorice japoneze. Competiţia, aflată la prima ediţie, a avut loc la Iaşi şi a fost sponsorizată de omul de afaceri Orest Robciuc, unul dintre jucătorii de nivel dan de la începuturile goului în România.

S-a jucat în sistem turneu, două grupe a câte patru jucători, iar câştigatorii s-au confruntat într-un meci de trei partide. În prima zi a finalei, o partidă a fost câstigată de Cristian Pop, iar cea de-a doua de Cătălin Ţăranu. Partida decisivă din ultima zi a întilnirii i-a revenit lui Cătălin Ţăranu. Anul viitor se va schimba regulamentul de concurs, câştigătorul turneului urmând să îl întâlnească direct in finală pe Maestrul de Go de anul acesta pentru adjudecarea titlului. Concursul a beneficiat de premii atractive, locul I fiind premiat cu 1000 de euro, locul al II-lea cu 600 de euro, iar locurile 3-8 cu 150 de euro.

În paralel a fost organizat un open cu participare internationala, la care au participat vicecampionul european Artem Kacianovschi, care a şi câstigat competiţia, Pal Balogh şi Ali Jabarin. Pe locul doi s-a clasat Mihai Şerban, marea surpriză a concursului, urmat de Pal Balogh şi Cornel Burzo.

Preşedintele Federaţiei Române de Go, Cătălin Ţăranu, a declarat pentru pagina web a federaţiei următoarele:
“Concursurile de la Iaşi s-au terminat cu bine şi ţin să mulţumesc şi pe această cale lui Dan Cucu şi echipei lui pentru efortul depus şi rezultatul deosebit. Concursul Romanian Masters a fost o iniţiativă nouă şi, judecând dupa reacţiile celor 8 jucători selectaţi, pot spune că este un concurs foarte motivant care va stimula mult în viitor top-ul Go-ului românesc. Am remarcat seriozitatea cu care s-a jucat şi dorinţa tuturor celor opt de a crea partide cât mai bune. Favoritul sponsorului nostru, Mihai Şerban, s-a descurcat mai mult decât onorabil la Masters şi a dat lovitura la open cu un fantastic loc doi. Felicitari, Mihai, ţine-o tot aşa. Mulţumiri din inimă sponsorului acestui concurs, domnul Orest Robciuc, fără de care acest eveniment nu ar fi avut loc. Domnul Robciuc este un businessman de elită, dar şi un jucător de go de nivel dan. Mulţumesc, în final, tuturor care au participat la evenimentele de la Iaşi”.

Sursă: http://frgo.ro/

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Alte sporturi / Go / 13 Dec. 2010

Cristian Pop şi Adelina Sora, campionii României la Go în 2010

Cristian Pop
Sursa foto http://goschool.resurse.com

Cristian Pop (7 dan) a câştigat finala Campionatului Naţional de Seniori, care a avut loc în perioada 3-5 decembrie la Bucureşti. Pe locul 2 s-a clasat Dragoş Băjenaru (6 dan), campionul din 2009, iar pe 3 Cornel Burzo (6 dan).

Alte sporturi / Go / 27 Oct. 2010

Cornel Burzo - 4 victorii la Korea Prime Minister Cup

Cornel Burzo
Foto: http://desprego.ro/

Week-end-ul trecut a avut loc la Changwon (Coreea de Sud) competiţia Korea Prime Minister Cup. România a fost reprezentată de Cornel Burzo, care a câştigat 4 din cele 7 partide disputate. În urma acestor rezultate, jucătorul român a ocupat locul 21.

Pag. 1 din 3 | 2 art./pag. | Total 5 art.
123

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole