Dezamăgire totală. România – Albania 1-1

Fotbal - Echipa naţională / Data: 04 Sep. 2010
Foto www.adevarul.ro Fotograf Petrica Tanase

 

 

România a dezamăgit încă o dată, după un meci şi, mai ales, un rezultat care va conta enorm în obţinerea biletelor pentru Euro 2012. 1-1 cu Albania pe propriul teren, Răzvan Lucescu demonstrând că nu are capacitatea de a oferi perspective unei  echipe naţionale mai iubite şi mai mediatizate, nejustificat aş spune, decât orice altă naţională (spre exemplu, cea de polo, cu rezultate excepţionale, sau cea de handbal masculin).

Despre meci în sine nu ar fi foarte multe de spus – introducerea lui Bogdan Stancu putea aduce toate punctele în tabăra noastră, la fel de bine cum puteam pierde totul pe final. Speculaţiile privind evoluţia noastră dacă ar fi marcat Marica în debutul meciului sunt iarăşi inutile, pentru că jocul etalat de România nu a impresionat şi la fel de bine albanezii pot invoca ghinionul pentru că nu au plecat acasă cu toate cele 3 puncte.

Dacă naţionala ar fi jucat încântător, ar fi avut zeci de ocazii şi ar fi lovit de 9 ori bara, însă nu ar fi obţinut victoria (cum a păţit Rapidul cu zeci de ani în urmă cu Jiul Petroşani, meci în urma căruia a retrogradat, când marea echipă vişinie se conducea după dictonul ,,decât un gol urât, mai bine o bară frumoasă”) poate ar fi existat circumstanţe atenuante. Din păcate, semnalul pe care îl aşteptam de la selecţioner, în speţă titularizarea unor jucători precum Bogdan Stancu, Herea, Marius Constantin, Tătăruşanu, chiar şi Liviu Ganea, nu a venit, Răzvan Lucescu mizând în continuare pe Lobonţ, Contra şi alţi jucători care, cu toată aprecierea pentru ceea ce au făcut sub tricolor, nu reprezintă viitorul. Curajul selecţionerului s-a consumat în titularizarea lui Torje, singurul fotbalist din noul val care a prins un loc de titular.

România – Albania 1-1 (Stancu min. 80 – Muzaka 88)

România: Lobonţ, Contra (57 Mureşan), Tamaş, Rădoi (cpt.), Raţ, Torje, Cociş (77 Herea), Florescu, Deac, Marica, Daniel Niculae (69 Stancu)

Albania: Beqaj, Dallku, Cana, Curri, Vangeli, Lila, Bulku, Duro (81 Muzaka), Skela – cpt. (79 Lika), Agolli, Bogdani (57 Salihi).

 

 

Galerie imagini

Foto www.adevarul.ro Fotograf Petrica Tanase

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Echipa naţională / 18 Noi. 2010

Romania - Italia 1:1

Foto gazzetta.it

Romania - Italia 1:1 (1:0) Marica '34 / Marica '82 – autogol

Fotbal / Echipa naţională / 17 Noi. 2010

România - record negativ în clasamentul FIFA

Echipa naţională de fotbal a României a coborât 2 locuri în clasamentul FIFA pentru luna noiembrie, stabilind astfel un nou record negativ – locul 52, cu 538 de puncte. Celelalte colege din grupa de calificare pentru EURO 2012 ocupă poziţiile 21 (Franţa), 40 (Bielorusia), 51 (Bosnia-Herţegovina), 58 (Albania) şi 133 (Luxemburg).

Pag. 1 din 3 | 2 art./pag. | Total 6 art.
123

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole