John Higgins finalist la Hainan Classic

Snooker - Diverse / Autor: Florentin Nica / Data: 12 Mar. 2011

Anul acesta John Higgins l-a mai învins o dat─â pe Ali Carter tot într-o semifinal─â – în cea de la Openul Galez. Dac─â luna trecut─â Higgins s-a impus categoric în fa┼úa englezului (6-2), în prima semifinal─â a turneului de la Hainan scorul a fost strâns: 5-3.
 
Primul frame i-a revenit sco┼úianului, care profit─â de o eroare a lui Carter la un atac pe buzunarul superior drept ┼či închide jocul. E rândul lui Higgins s─â gre┼čeasc─â apoi când, dup─â ce Ali g─âse┼čte un snooker în spatele bilei albastre, John îi las─â posibilitatea atacului. Carter nu st─â prea mult pe gânduri ┼či cu un break de 85 de puncte el închide masa. Tot Ali preia conducerea (1-2) în frame-ul al treilea, când profit─â din nou de oportunitatea pe care Higgins i-o las─â în urma rat─ârii sale la buzunarul superior stâng (a fost o lovitur─â de distan┼ú─â) ┼či realizeaz─â un alt break consistent (76 de puncte). Num─ârul 1 mondial îi r─âspunde cu unul de 75 de puncte ┼či termin─â sesiunea întâi la egalitate (2-2).
 
Dup─â pauz─â, Ali risc─â ┼či reu┼če┼čte o lovitur─â foarte dificil─â, de fine┼úe, la buzunarul de mijloc, ┼či cu un break de 73 de puncte – construit la început mai ales în jurul bilei roz – preia din nou conducerea. C─âpitanul Carter se putea distan┼úa la 4-2, îns─â nu i-a ie┼čit lovitura la bila roz pentru buzunarul superior drept, iar Higgins nu e omul care s─â dea cu piciorul oportunit─â┼úilor oferite de adversat (3-3).
 
Incomodat de cineva din public – Carter dup─â ce se ridic─â de la mas─â face un semn de nemu┼úumire (asta ca s─â fim diploma┼úi) c─âtre spectatori – englezul gre┼če┼čte ┼či bila alb─â se abate de la traseul pe care ┼či-l propusese, iar Higgins îl pune în pozi┼úie de snooker. Vizibil nervos, Carter execut─â mai puternic lovitura ┼či ratând-o complet el cedeaz─â. Intrase deja în zona snookerelor.
 
Un atac de la mare distan┼ú─â, cu un carambol fericit la buzunarul superior drept, îi aduce lui John Higgins un break de 65 de puncte în ultimul joc al meciului. Carter ar fi avut nevoie de dou─â snookere: vine la mas─â, dar rateaz─â bila neagr─â de pe punct ┼či renun┼ú─â. Partida se încheie 5-3, iar Ali Carter pare s─â dezvolte un complex fa┼ú─â de John Higgins, pe care nu l-a învins niciodat─â într-un meci oficial.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 18 Mar. 2011

Shaun Murphy c├ó┼čtig─â confruntarea tactic─â ├«mpotriva lui Ricky Walden

Meciul dintre Shaun Murphy ┼či Ricky Walden, ce s-a desf─â┼čurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a încheiat 4-2 în favoarea primului. A fost o partid─â lung─â, tacticizat─â, dar cei doi sportivi au reu┼čit ┼či break-uri de peste 50 de puncte.  

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 13 Mar. 2011

John Higgins triumfă în China

Sco┼úianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc ┼či s-a impus în finala Chinalife Xingpai Hainan Classic cu scorul de 7-2. Englezul a început bine fiecare sesiune – întrucât s-a impus în deschidere – dar apoi i-a permis...

Pag. 1 din 7 | 2 art./pag. | Total 13 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole