Numele lui e Bond. Nigel Bond!

Snooker - Diverse / Autor: Florentin Nica / Data: 31 Ian. 2011
Nigel Bond

•    Nigel Bond îl învinge în finala de la Blackpool pe Robert Milkins ┼či câ┼čtig─â primul s─âu turneu televizat;
•    Ronnie O'Sullivan este eliminat în faza semifinalelor de c─âtre Robert Milkins;
•    În ultima sesiune a Snooker Shoot-Out, din p─âcate, nu am avut parte de niciun break de peste 100 de puncte, îns─â spectacolul a fost de cea mai bun─â calitate.

Veteranul de 45 de ani, Nigel Bond, dovede┼čte c─â are capacitatea de a se descurca foarte bine sub presiune ┼či iese victorios în edi┼úia inaugural─â a Snooker Shoot-Out. El este actualmente clasat pe locul 37 la nivel mondial, dar în anii 1990 s-a b─âtut de la egal la egal cu juc─âtorii de top ai vremii. În 1995 a pierdut finala Campionatului Mondial de Snooker în fa┼úa lui Stephen Hendry ┼či în 1996 l-a surclasat pe John Higgins în finala Openului Britanic. Ultimul s─âu titlu important dateaz─â din 1997, când a reu┼čit s─â câ┼čtige Mastersul Sco┼úiei.

Dup─â finala din seara de 30 ianuarie 2011, el a spus: „Este nemaipomenit s─â devin campion dup─â atâ┼úia ani. Acest eveniment nu este pentru cei slabi de înger, iar eu am dovedit c─â pot s─â joc bine sub presiune când este nevoie. Cu limita de timp pentru lovitur─â nu prea ai cum s─â gânde┼čti, alegi pur ┼či simplu prima bil─â pe care o vezi ┼či încerci buzunarul. Nu mai stai s─â te gânde┼čti la ce a mers prost. Este un eveniment fantastic, cu un public care a f─âcut o atmosfer─â pl─âcut─â în fiecare zi.”

Despre competi┼úia important─â în lumea snookerului ce urmeaz─â s─â se desf─â┼čoare luna viitoare, Bond a spus: „Avem un nou eveniment s─âpt─âmâna viitoare la Berlin, Mastersul Germaniei, iar eu abia a┼čtept s─â înceap─â pentru c─â am în┼úeles c─â s-au vândut mii de bilete ┼či sper s─â fie o atmosfer─â asem─ân─âtoare cu cea de aici.”

Tabloul complet al înfrunt─ârilor ultimei sesiuni din cadrul Snooker Shoot-Out, competi┼úie desf─â┼čirat─â pe Circus Arena la Blackpool, în Anglia, a fost:

    Sferturi:
 

  • Judd Trump - Robert Milkins (27–50) – Robert Milkins este mult mai consistent în evolu┼úie fa┼ú─â de mai tân─ârul s─âu adversar ┼či, cu un break de 49 de puncte, început dup─â o lovitur─â grea la buzunarul de mijloc, î┼či asigur─â locul în semifinale.

 

  • Mark King - Nigel Bond (23–29) – Mark King are prima ┼čans─â, intr─â în avantaj, dar nu puncteaz─â decisiv. Îi permite astfel lui Nigel Bond s─â revin─â ┼či, chiar dac─â este presat de timp, s─â câ┼čtige.

 

  • Neil Robertson - Marcus Campbell (49–57) – Marcus Campbell produce o mare surpriz─â ie┼čind înving─âtor în fa┼úa Campionului Mondial în exerci┼úiu. Dou─â urc─âri la mas─â îi sunt suficiente pentru a-┼či adjudeca frame-ul. Pe Neil – care încearc─â într-o prim─â faz─â s─â revin─â de la 47-0 – îl tr─âdeaz─â buzunarul superior drept. Apoi Campbell majoreaz─â scorul, iar Robertson nu mai are timp s─â întoarc─â rezultatul, mai ales c─â cedeaz─â rândul la mas─â.

 

  • Ronnie O'Sullivan - Mike Dunn (97–14) – Ronnie a avut cele mai consistente break-uri ale acestei edi┼úii de Snooker Shoot-Out. Mike Dunn are prima ┼čans─â, dar nu puncteaz─â prea bine. The Rocket beneficiaz─â de „ball in hand” (de┼či d─â impresia c─â a uitat regula aceasta), construie┼čte un break de 90 de puncte ┼či merge în semifinale.


    Semifinale:
 

  • Nigel Bond - Marcus Campbell (55–14) – cu toate c─â publicul încearc─â s─â comande unei bile s─â ajung─â în buzunar, totu┼či asta nu-l ajut─â deloc pe Campbell. Nigel Bond se descurc─â mai bine la mas─â ┼či este primul care accede în final─â.

 

  • Ronnie O'Sullivan - Robert Milkins (35–72) – o alt─â surpriz─â a serii este eliminarea lui O'Sullivan din competi┼úie. Ronnie chiar începe ezitant partida ┼či rateaz─â câteva lovituri de buzunar, permi┼úându-i adversarului s─â puncteze primul (adun─â 19 puncte). The Rocket revine la mas─â, dar nu produce decât un break de 26 de puncte, ratând la buzunarul superior drept. Robert Milkins are apoi o evolu┼úie excelent─â ┼či-┼či asigur─â victoria cu un break de 53 de puncte.


    Finala:

Nigel Bond - Robert Milkins (62–24) – Robert Milkins nu mai repet─â evolu┼úia bun─â din meciul precedent ┼či este pus în situa┼úia de a avea un snooker pe finalul partidei pentru a mai putea spera. Cum la aceast─â competi┼úie timpul înseamn─â bani, cecul de 32 000 de lire sterline îi revine lui Nigel Bond.

În cadrul edi┼úie inaugurale de Snooker Shoot-Out s-au reu┼čit patru break-uri de peste 100 de puncte: dou─â Ronnie O'Sullivan (123 – cel mai mare al competi┼úie ┼či 113 puncte) ┼či câte unul Mark King (112 puncte) ┼či Alfie Burden (106 puncte). Din p─âcate, utima sesiune a competi┼úie a fost lipsit─â de astfel de realiz─âri.

Sursa declara┼úii ┼či foto: www.worldsnooker.com

 

 

Galerie imagini

Nigel Bond

Articole din aceeasi categorie

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 18 Mar. 2011

Shaun Murphy c├ó┼čtig─â confruntarea tactic─â ├«mpotriva lui Ricky Walden

Meciul dintre Shaun Murphy ┼či Ricky Walden, ce s-a desf─â┼čurat în cadrul optimilor PTC Grand Final, s-a încheiat 4-2 în favoarea primului. A fost o partid─â lung─â, tacticizat─â, dar cei doi sportivi au reu┼čit ┼či break-uri de peste 50 de puncte.  

Snooker / Diverse / Autor: Florentin Nica / 13 Mar. 2011

John Higgins triumfă în China

Sco┼úianul John Higgins nu i-a cedat lui Jamie Cope decât un frame pentru fiecare sesiune de joc ┼či s-a impus în finala Chinalife Xingpai Hainan Classic cu scorul de 7-2. Englezul a început bine fiecare sesiune – întrucât s-a impus în deschidere – dar apoi i-a permis...

Pag. 1 din 7 | 2 art./pag. | Total 13 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole