România - locul 19 la Campionatul Mondial de handbal masculin 2011

Handbal masculin - Campionatul Mondial / Data: 24 Ian. 2011
Foto handbalvolei.ro

România a încheiat cu o victorie cea mai slab─â participare din istorie la un Campionat Mondial de handbal masculin. Tricolorii au învins cu mari emo┼úii Tunisia, scor 30-29 (17-14), reu┼čind s─â î┼či ia astfel  revan┼ča pentru remiza de la Trofeul Carpa┼úi din 2010, remiz─â în urm─â c─âreia reprezentativa african─â a câ┼čtigat surprinz─âtor turneul.

Ca ┼či în meciurile cu Croa┼úia, Danemarca sau Algeria, România a început foarte bine partida, distan┼úându-se rapid la 3-4 goluri, diferen┼ú─â care s-a men┼úinut pe durata întregii prime reprize. Scorul la pauz─â a fost 17-14, diferen┼úa de 3 goluri reflectând fidel raportul de for┼úe din teren.

În debutul reprizei a doua diferen┼úa în favoarea elevilor lui Vasile Stâng─â ajunge chiar ┼či la 6 goluri, îns─â finalul este din nou de co┼čmar. Tunisienii se apropie încet, dar sigur, reu┼čind egalarea cu 10 minute înainte de terminarea timpului regulamentar. Mai mult, africanii profit─â de c─âderea tricolorilor ┼či preiau conducerea când mai r─âm─âseser─â doar 3 minute de joc (29-28).

Portarul Mihai Popescu ┼úine echipa României în joc, având câteva interven┼úii providen┼úiale, iar Iulian Stamate reu┼če┼čte egalarea în ultimul minut de joc. La faza urm─âtoare Tunisia are victoria în mân─â, beneficiind de o aruncare de la 7 metri, îns─â Popescu salveaz─â din nou. La ultima faz─â a meciului, în ultima secund─â, Alexandru Stamate înscrie un gol miraculos, care aduce victoria României ┼či locul al 19-lea în ierarhia final─â, îns─â ru┼činea celei mai slabe particip─âri din istorie la un turneu final de campionat mondial va r─âmâne în palmaresul unei reprezentative care de┼úine, al─âturi de Suedia, recordul de medalii de aur în aceast─â competi┼úie (4).

România – Tunisia 30-29 (17-14)

România
Portari: Popescu, Pralea
Marcatori: Florea 8, Al. Stamate 8, Toma 6, Novanc 2, I. Stamate 2, Georgescu 1, Sabou 1, Fenici 1, Mure┼čan 1.
Au mai jucat: ┼×imicu, Jurc─â, Savenco.

Tunisia
Portari: Hamza, Braham.
Marcatori: Hedoui 9, Tej 7, Touati 4, Alouini 3, Gatfi 3,  Haj 2, Saied 1.

 

 

Galerie imagini

Foto handbalvolei.ro

Articole din aceeasi categorie

Handbal masculin / Campionatul Mondial / 25 Ian. 2011

Fran┼úa ┼či Spania completeaz─â careul de a┼či la Campionatul Mondial de handbal masculin 2011

Foto www.handball2011.com

Dup─â doar dou─â runde ale grupelor principale se cunosc toate cele 4 echipe calificate în semifinalele Campionatului Mondial de handbal masculin din Suedia. Dac─â Danemarca ┼či Suedia au ob┼úinut calificarea înc─â de duminic─â, ieri a fost rândul celor 2 ┼ú─âri latine r─âmase...

Handbal masculin / Campionatul Mondial / 24 Ian. 2011

Danemarca ┼či Suedia s-au calificat ├«n semifinalele Campionatului Mondial de handbal masculin

Foto Axel Heimken/www.handball2011.com

Danemarca ┼či Suedia s-au calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal masculin, în urma victoriilor contra Argentinei, respectiv Croa┼úiei. Danemarca, liderul Grupei principale II, a învins f─âr─â prea mari probleme Argentina, cu 31-24 (17-12)...

Pag. 1 din 5 | 2 art./pag. | Total 9 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole