Turneul Campioanelor: Zvonareva - meci şi set alb luate sârboaicei Jelena Jankovic. Wozniacki o surclasează pe Dementieva

Tenis - Alte turnee / Data: 27 Oct. 2010
Vera Zvonareva
Foto WTA/Getty Images

În partida de debut a Turneului Campioanelor de la Doha, în Grupa Albă, Vera Zvonareva (Rusia) a învins-o fără drept de apel, scor 6:3, 6:0 pe sârboaica Jelena Jankovic. Pentru Zvonareva este a patra prezenţă în acest turneu, în care a atins finala în 2008 (pierdută în faţa lui Venus Williams). Jankovic este şi ea tot la a patra prezenţă, cele mai bune performanţe fiind semifinalele din 2008 şi 2009, ambele pierdute împotriva aceleiaşi Venus Williams.

Din această grupă mai fac parte Kim Klijsters, singura participantă din această ediţie care a câştigat turneul, şi Victoria Azarenka, din Bielorusia.


Liderul clasamentului mondial, daneza Caroline Wozniacki, a învins-o surprinzător de categoric pe rusoaica Elena Dementieva, căreia i-a lăsat doar două game-uri, în mai puţin de o oră de joc, pentru un dublu 6:1. Wozniacki, care a atins anul trecut, la prima participare, semifinalele, se instalează pe primul loc al Grupei Maro, în timp ce Dementieva, veterana competiţiei (10 prezenţe), nu îşi mai permite niciun pas greşit dacă doreşte să îşi îmbunătăţească palmaresul în acest turneu (în care nu a reuşit niciodată să treacă de semifinale).


În cea de-a doua partidă a acestei grupe, Samantha Stosur a dispus de Francesca Schiavone cu un dublu 6:4, luându-şi revanşa pentru finala pierdută la Roland Garros. Ambele jucătoare se află la prima participare în acest turneu.
 

 

Galerie imagini

Vera Zvonareva
Foto WTA/Getty ImagesWozniacki, un sezon fantastic
Foto WTA/Getty ImagesStosur, debut victorios la Doha
Foto WTA/Getty Images

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elveţian a ţinut să aibă ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oară la Turneul Campionilor, şi îi egalează în topul clasamentului pe Ivan Lendl şi Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mulţi aşi, mai multe mingi direct câştigătoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. După două semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray îşi oferea o nouă ocazie de a face o primă finală majoră pe pământ britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole