Rocadă la vârf

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / Data: 18 Oct. 2010

Finalist la Shanghai, Roger Federer a preluat locul 2 în clasamentul ATP dat publicităţii astăzi, în detrimentul învinsului său din semifinale, sârbul Novak Djokovic. Prima poziţie este în continuare deţinută de Rafael Nadal, care este asigurat că va încheia anul în fruntea ierarhiei.

Pe locul 4 staţionează învingătorul de la Shanghai, Andy Murray, în timp ce campionul ediţiei trecute, Nicolay Davydenko, pierde 5 poziţii şi alunecă până pe locul 11. Cât priveşte jucătorii români, Victor Hănescu este clasat al 51-lea, un loc mai sus în raport cu săptămâna trecută, o urcare similară înregistrând atât Victor Crivoi (176), cât şi Adrian Ungur (186). De semnalat accederea lui Crivoi pe tabloul principal al turneului de 250 de puncte de la Moscova, după ce astăzi l-a învins în al treilea tur al calificărilor pe francezul Paul-Henri Mathieu (locul 108), în 3 seturi (6-2,3-6,6-4). Mâine,pe tabloul principal, Crivoi va juca împotriva unui alt jucător trecut prin filtrul calificărilor, rusul Andrey Kuznetsov (locul 205), în timp ce Victor Hănescu îl va înfrunta pe cehul Radek Stepanek (30), cap de serie numărul 5.

În ierarhia feminină, Caroline Wozniacki îşi menţine prima poziţie, urmată de Serena Williams şi Vera Zvonareva. Alexandra Dulgheru cade un loc, până pe 29, Edina Gallovits coboară de pe 73 pe 76, Monica Niculescu, de pe 78 pe 79. Reuşind o bună performanţă săptămâna trecută (finală la Torhout, în Belgia), Simona Halep urcă 14 locuri, până pe 82 (cea mai bună clasare a carierei). Sorana Cârstea, care astăzi s-a retras din ultimul tur al calificărilor turneului de la Luxembourg, a urcat o poziţie, până pe 96.

Doar Alexandra Dulgheru este prezentă în această săptămână pe tabloul principal al unui turneu WTA. La Moscova, Alexandra o va întâlni mâine pe rusoiaca Maria Kirilenko, locul 24 mondial şi a şasea favorită a concursului. 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elveţian a ţinut să aibă ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oară la Turneul Campionilor, şi îi egalează în topul clasamentului pe Ivan Lendl şi Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mulţi aşi, mai multe mingi direct câştigătoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. După două semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray îşi oferea o nouă ocazie de a face o primă finală majoră pe pământ britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole