Federer şi Murray, în finală la Shanghai

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / Data: 16 Oct. 2010

 

Roger Federer s-a calificat în finala turneului Masters de la Shanghai după succesul în 2 seturi (7-5,6-4) împotriva lui Novak Djokovic. Elveţianul şi-a luat, astfel, revanşa în faţa celui care, luna trecută, i-a negat şansa de a disputa a şaptea finală consecutivă la US Open, după o semifinală de 5 seturi.
 
“Cred că primul set ar fi putut merge în ambele direcţii. A fost o luptă deschisă; pentru 10 minute cred că şi-a cam ieşit din mână, iar eu am putut să profit”, a afirmat Federer, care s-a văzut nevoit să salveze 4 mingi de break în al patrulea game al meciului, ce a durat peste 11 minute. La 5-5, elveţianul a făcut breakul decisiv pentru primul set, după o eroare neforţată pe backhand a lui Djokovic. Federer a profitat de momentul psihologic favorabil în startul setului secund, pentru a duce rapid scorul la 4-1, cu dublu break, avantaj pe care l-a gestionat cu calm până la finalul partidei.
 
Campion al Masters Cup la Shanghai în 2006 şi 2007, Roger Federer se califică în a patra finală de turneu Masters 1000 a sezonului, unde îl va înfrunta pe învingătorul său de la Toronto, Andy Murray. Scoţianul a controlat meciul din semifinale cu surpiza acestui turneu, Juan Monaco, scor 6-4,6-1 după o oră şi 25 de minute. Autoritar la serviciu (doar 2 puncte pierdute pe prima minge), Murray a profitat şi de nervii slabi ai argentinianului, care a cedat primul set după un joc de serviciu dezastruos. În manşa secundă, Monaco a abandonat total lupta, câştigând doar 7 puncte.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elveţian a ţinut să aibă ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oară la Turneul Campionilor, şi îi egalează în topul clasamentului pe Ivan Lendl şi Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mulţi aşi, mai multe mingi direct câştigătoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. După două semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray îşi oferea o nouă ocazie de a face o primă finală majoră pe pământ britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole