Federer în demonstraţie

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan Sohan / Data: 16 Oct. 2010

La primul său turneu după semifinala dramatică pierdută la US Open în faţa lui Novak Djokovic, Roger Federer va avea ocazia să-şi ia revanşa în faţa sârbului...tot în semifinale. Elveţianul a trecut într-o manieră expeditivă (6-1,6-1) de numărul 5 mondial, Robin Soderling, în mai puţin de o oră de joc, înregistrând a paisprezecea victorie din 15 confruntări cu suedezul. După un prim game câştigat pe propriul serviciu de Soderling, Roger a aliniat 11 jocuri consecutive şi nu a oferit nici măcar o minge de break. Un asemenea nivel de joc va fi necesar şi în semifinala cu Djokovic, care continuă seria victoriilor începută săptămâna trecută la Beijing, unde a reuşit să-şi apere titlul după o finală cu David Ferrer. La Shanghai –unde a cucerit Cupa Masters în 2008-, Nole s-a impus în sferturi în faţa lui Guillermo Garcia-Lopez în 66 de minute, scor 6-2,6-3. Este al optulea succes consecutiv al sârbului în circuit(al nouălea, incluzându-l pe cel din Cupa Davis, împotriva lui Berdych), după finala pierdută la New York luna trecută.

Nici Andy Murray nu a zăbovit mai mult pe teren; în doar 55 de minute, scoţianul l-a expediat pe Jo-Wilfried Tsonga, cap de serie numărul 12, cu un dublu 6-2. O victorie concludentă, în faţa unui client serios, dar care totuşi este în lipsă de ritm după o pauză de aproape 3 luni, cauzată de o accidentare la genunchiul stâng. Şovăitor săptămâna trecută la Beijing, Murray şi-a regăsit într-o oarecare măsură nivelul de joc la serviciu (5 aşi, 80% puncte câştigate pe propriul serviciu, nici o minge de break oferită), şi cadenţa de metronom din spatele terenului. Adversarul său din semifinale va fi argentinianul Juan Monaco, mai combativ şi mai constant în sfertul de finală cu învingătorul lui Nadal, Jurgen Melzer; 6-7(6), 7-5, 6-2 în 2 ore şi 50 de minute şi Monaco atinge cea mai bună performanţă a carierei sale.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elveţian a ţinut să aibă ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oară la Turneul Campionilor, şi îi egalează în topul clasamentului pe Ivan Lendl şi Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan Şohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mulţi aşi, mai multe mingi direct câştigătoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. După două semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray îşi oferea o nouă ocazie de a face o primă finală majoră pe pământ britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole