Avancronică Unirea Urziceni - Gaz Metan Mediaş

Fotbal - Liga I / Data: 15 Oct. 2010
Semedo, unul dintre putinii care nu au parasit corabia Unirii Urziceni

Unirea Urziceni şi Gaz Metan Mediaş se vor întâlni vineri, 15.10.2010, pentru a cincea oară pe prima scenă fotbalistică. Cele două au palmaresuri directe egale, câte o victorie, două egaluri şi o înfrângere, însă Unirea are un golaveraj favorabil, 5:2. Gaz Metan Mediaş este una dintre foarte puţinele echipe cu care fosta campioană a României din Urziceni are palmares egal sau negativ, Unirea fiind la acest capitol o adevărată performeră.

Cel mai mare scor înregistrat între cele două echipe a fost un 4:0 în sezonul 2008/2009, la chiar prima întâlnire. Pentru echipa antrenată pe atunci de Dan Petrescu înscriau Tiberiu Bălan, Dinu Todoran, Bogdan Mara şi Sorin Frunză, în timp ce pe banca tehnică a medieşenilor se afla acelaşi Cristian Pustai. De atunci echipa din Urziceni nu a mai reuşit să câştige împotriva Gazului Metan, înregistrând două egaluri şi o înfrângere.

Gaz Metan Mediaş ocupă locul al cincilea, cu 16 puncte, şi are nevoie de cel puţin un punct pentru a păstra contactul cu primele clasate. De cealaltă parte, Unirea Urziceni, locul 10 cu 13 puncte, are un sezon foarte ciudat, în care echipa reuşeşte să supravieţuiască în ciuda plecării masive a jucătorilor de valoare, însă nu poate emite pretenţii la mai mult decât la salvarea de la retrogradare.

Totuşi, în cazul unei victorii astăzi, fosta campioană îşi poate egala în clasament adversara din Mediaş şi ar putea urca în prima jumătate a clasamentului. Medieşenii pleacă totuşi cu un mic avantaj, având cea mai bună apărare a campionatului (7 goluri, la egalitate cu Rapid), în timp ce Unirea Urziceni are cel mai slab atac al campionatului (doar 6 goluri în primele 10 etape). Această sterilitate în ofensivă este parţial compensată de apărarea aproape la fel de bună cu a medieşenilor, doar 8 goluri primite.

 

Galerie imagini

Semedo, unul dintre putinii care nu au parasit corabia Unirii Urziceni

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / Autor: Florentin Nica / 13 Mar. 2011

Dinamo – Rapid 0-0. Egal chinuit

Cel mai aşteptat meci al etapei a XXI-a a Ligii I s-a dovedit a fi de fapt unul de duzină. Poate doar ciocnirea violentă de la mijlocul primei părţi a jocului dintre Oscar Rubio şi Mihai Roman şi şutul lui Alexe ce a zguduit transversala porţii apărate de Coman să mai dea culoare...  

Fotbal / Liga I / 06 Dec. 2010

FC Vaslui - Rapid 1:1 (1:0). Derby indecis

FC Vaslui şi Rapid Bucureşti au remizat în cea mai interesantă partidă a etapei a XVIII-lea, scor 1:1, alimentând şi mai mult speranţele Oţelului Galaţi pentru un nou miracol în Liga I. Pe un teren şi o vreme improprii unui spectacol sportiv, cele două formaţii au suferit pentru a obţine un punct care nu le ajută foarte mult

Pag. 1 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole