Nadal doborât de Melzer

Tenis - Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / Data: 15 Oct. 2010

 

Austriacul Jurgen Melzer a reu┼čit performan┼úa optimilor de final─â la Shanghai, eliminându-l în 3 seturi (6-1,3-6,6-3) pe liderul mondial Rafael Nadal. Spaniolul pierde doar al nou─âlea meci al anului ┼či primul înainte de faza sferturilor, cifre elocvente pentru a eviden┼úia succesul enorm pe care l-a cunoscut Nadal în acest sezon. Îns─â cum jocul s─âu nu este nici pe departe economicos, construit pe lovituri decisive, dificult─â┼úile apar când nu este în m─âsur─â s─â pun─â în teren tot angajamentul fizic de care este capabil. „M-am sim┼úit lent pe teren ┼či am comis mai multe gre┼čeli decât de obicei. M─â simt obosit atât mental, cât ┼či fizic, îl felicit pe Jurgen, a jucat foarte agresiv azi, dar nu era prea dificil s─â joci agresiv împotriva mea ast─âzi”, a afirmat spaniolul la conferin┼úa de pres─â de dup─â meci, dup─â cum se observ─â neuitând s─â avanseze scuza oboselii fizice.
 
Melzer merit─â totu┼či mult mai mult─â apreciere pentru aceast─â victorie, mai ales pentru manier─â: num─ârul 13 mondial a c─âutat victoria, nu a jucat cu jum─âtate de m─âsur─â (37 puncte directe câ┼čtig─âtoare), a servit exemplar (14 a┼či, 83% puncte câ┼čtigate pe prima minge) ┼či l-a agresat în permanen┼ú─â pe adversar, luând mingea devreme ┼či controlând ritmul de pe fundul terenului. În turul urm─âtor, Melzer va avea un adversar a priori accesibil, specialistul de zgur─â Juan Monaco.
 
Ceilal┼úi favori┼úi ai turneului î┼či continu─â cursa; Djokovic confirm─â bunele dispozi┼úii de joc afi┼čate la Beijing ┼či îl domin─â (6-1,6-1) în mai pu┼úin de o or─â pe Richard Gasquet, Roger Federer avanseaz─â f─âr─â emo┼úii în sferturi dup─â 6-3,6-4 cu italianul Seppi, favoritul 4 Andy Murray ob┼úine o victorie anticipat─â cu Jeremy Chardy (6-3,6-4), dar nu pare pe deplin asigurat de nivelul s─âu de joc. Meciul cu Jo-Wilfried Tsonga din turul urm─âtor poate fi un test în aceast─â privin┼ú─â. Celelalte sferturi sunt Djokovic – Garcia-Lopez ┼či Federer – Soderling.
 
În turneul de dublu, perechea Lindstedt – Tec─âu a mai ratat o ocazie de a se apropia de calificarea la Mastersul de final de an, fiind învin┼či (6-4,7-5) în optimi de perechea Lukasz Kubot(Pol)-Oliver Marach(Aut), capi de serie num─ârul 4 ┼či adversari direc┼úi în lupta pentru Londra.

 

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elve┼úian a ┼úinut s─â aib─â ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oar─â la Turneul Campionilor, ┼či îi egaleaz─â în topul clasamentului pe Ivan Lendl ┼či Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mul┼úi a┼či, mai multe mingi direct câ┼čtig─âtoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. Dup─â dou─â semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray î┼či oferea o nou─â ocazie de a face o prim─â final─â major─â pe p─âmânt britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole