Rafael Nadal - eliminat de Jurgen Melzer în turneul de la Shanghai

Tenis - Alte turnee / Data: 14 Oct. 2010
Jurgen Melzer, marea surpriza a turneului de la Shanghai

Jurgen Melzer a reu┼čit marea surpriz─â a turneului de la Shanghai, eliminându-l în 3 seturi (6:1, 3:6, 6:3) pe num─ârul 1 mondial, Rafael Nadal. Este prima victorie a juc─âtorului austriac asupra lui Nadal din 4 întâlniri ┼či, în acela┼či timp, o revan┼č─â pentru eliminarea de anul acesta, din semifinalele Roland Garros.

În sferturile de final─â, Melzer îl va întâlni argentinianul Juan Monaco, care l-a învins categoric pe Misha Zverev, scor 6:0, 6:2. 

Andy Murray, favorit num─ârul 4, l-a eliminat în dou─â seturi (6:3, 6:4) pe Jeremy Chardy, din Fran┼úa, iar ]n sferturile de final─â va da piept cu un alt francez, Jo Wilfried Tsonga, care l-a dep─â┼čit pe Florian Mayer cu 7:5, 6:3. Murray conduce cu 3:1 în statistica întâlnirilor directe, ultima întâlnire fiind consemnat─â la Wimbledon, în sferturile de final─â (câ┼čtigat─â de sco┼úian).  

Novak Djokovic l-a surclasat pe Richard Gasquet (Fran┼úa), c─âruia nu i-a cedat decât câte un game pe set, ┼či are, în aparen┼ú─â, o misiune u┼čoar─â în barajul pentru semifinale, în care îl va întâlni pe spaniolul Guillermo Garcia Lopez, înving─âtor în fa┼úa num─ârului 7 mondial, Thomas Berdich, cu 7:6 (4), 6:4.

În ultimul sfert de final─â, suedezul Robin Soderling, favorit num─ârul 5, l-a învins în dou─â seturi (7:5, 6:4) pe spaniolul David Ferrer ┼či va încerca imposibilul în sferturi, acolo unde va întâlni un juc─âtor în fa┼úa c─âruia a pierdut 13 din cele 14 partide jucate. Cum probabil b─ânui┼úi, este vorba despre elve┼úianul Roger Federer, care l-a învins în ultimul meci al zilei pe Andreas Seppi din Italia, scor 6:3, 6:4.

 

Galerie imagini

Jurgen Melzer, marea surpriza a turneului de la Shanghai

Articole din aceeasi categorie

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 29 Noi. 2010

Reacţia lui Roger

Într-un an în care rezultatele excelente ale rivalului Nadal l-au pus în plan secund, maestrul elve┼úian a ┼úinut s─â aib─â ultimul cuvânt. La 29 de ani, Federer se impune pentru a cincea oar─â la Turneul Campionilor, ┼či îi egaleaz─â în topul clasamentului pe Ivan Lendl ┼či Pete Sampras.

Tenis / Alte turnee / Autor: Bogdan ┼×ohan / 28 Noi. 2010

Nadal, inevitabil

Mai mul┼úi a┼či, mai multe mingi direct câ┼čtig─âtoare, mai multe breakuri, mai multe gameuri, mai multe puncte totale...dar în final, un munte de regrete. Dup─â dou─â semifinale consecutive pierdute la Wimbledon, Andy Murray î┼či oferea o nou─â ocazie de a face o prim─â final─â major─â pe p─âmânt britanic.

Pag. 1 din 25 | 2 art./pag. | Total 50 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole