Steaua – Astra Ploieşti 1-1

Fotbal - Liga I / Data: 21 Sep. 2010

Steaua a încheiat cu o remiză una dintre cele mai negre etape pentru echipele bucureştene (vă reamintim că Dinamo şi Sportul Studenţesc au fost învinse, iar Rapid a reuşit doar un rezultat de egalitate la Craiova). Din păcate pentru roş-albaştri, acest punct este suficient doar pentru a reveni pe podium, la un punct în spatele surprinzătorului lider Oţelul Galaţi, condus de fostul antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu.

Ca şi cum nu ar fi fost suficientă irosirea şansei de a reveni pe prima poziţie a clasamentului, Steaua şi-a pierdut după meciul de aseară şi antrenorul, un Ilie Dumitrescu ajuns “fortuit” pe banca echipei din Ghencea, care a cedat în faţa presiunii suporterilor. Este foarte greu să vezi cum mii de oameni care înainte te respectau şi te considerau un idol te contestă şi îţi cer demisia, însă orice antrenor, cu atât mai mult la o echipă de talia Stelei, trebuie să fie pregătit şi pentru astfel de evenimente. Exemplul antrenorului Vasluiului, Lopez Caro, supus unor presiuni mult mai mari, dar care a reuşit să redreseze echipa, este mai mult decât elocvent.

Pe de altă parte, evenimentele de aseară nasc întrebarea până unde poate merge răutatea gratuită a suporterilor Stelei. Cu un lot care nu străluceşte, în ciuda transferurilor masive din ultimele luni, şi care nu este în niciun caz superior celor deţinute de CFR Cluj, FC Vaslui, Dinamo şi Rapid, Steaua a reuşit totuşi să intre în grupele unei competiţii europene şi se află la un singur punct de prima poziţie, cu 26 de etape înainte de finalul campionatului, obiectivul obţinerii titlului fiind realizabil.

15 puncte în Liga I, prezenţa în grupele Europa League şi convocarea constantă în echipa naţională a unor jucători ca Bogdan Stancu, Tătăruşanu, Tănase şi Bilaşco reprezintă foarte mult raportat la valoarea lotului Stelei şi a fotbalului românesc în ansamblul său, pentru a nu mai aduce în discuţie tensiunile din jurul echipei. Uitaţi-vă de curiozitate câte puncte au CFR Cluj, Dinamo sau FC Vaslui şi veţi avea un termen de comparaţie.

Gestul de aseară, de a cere demisia lui Ilie Dumitrescu, face parte din aceeaşi specie cu gestul fanilor vasluieni care la 1-0 pentru Dinamo îi cereau vehement capul lui Lopez Caro, pentru ca la sfârşitul partidei, câştigată de tehnicianul spaniol, să fie acoperiţi de ridicol.

Revenind la meciul propriu-zis, Steaua l-a abordat cu perspectiva de a redeveni lider în faţa ochilor, în timp ce Astra, “lanterna roşie la zi”, era nevoită să se agaţe cu disperare de fiecare şansă, având şi o tradiţie potrivnică pe stadionul Ghencea. Kapetanos a scos încă o dată echipa de la ananghie şi 17 puncte se profilau din ce în ce mai clar în contul Stelei, la pachet cu poziţia de regină a clasamentului. Astra a încercat să riposteze prin Fatai, însă până la pauză rezultatul a rămas neschimbat. La reluare, Steaua nu a avut inspiraţie şi nici şansă, Bănel Nicoliţă, Stancu şi Tănase nefiind în cea mai bună zi a carierei, iar Măţel reuşind primul său gol în Liga I, după o execuţie pe care probabil nu o va repeta prea curând. Şi aşa s-a scris istoria unui meci slab, încheiat cu un rezultat dezamăgitor pentru suporteri, care a pus punct, cel puţin deocamdată, experienţei lui Ilie Dumitrescu pe banca Stelei. Deşi n-ar fi exclus să revină asupra deciziei…

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / Autor: Florentin Nica / 13 Mar. 2011

Dinamo – Rapid 0-0. Egal chinuit

Cel mai aşteptat meci al etapei a XXI-a a Ligii I s-a dovedit a fi de fapt unul de duzină. Poate doar ciocnirea violentă de la mijlocul primei părţi a jocului dintre Oscar Rubio şi Mihai Roman şi şutul lui Alexe ce a zguduit transversala porţii apărate de Coman să mai dea culoare...  

Fotbal / Liga I / 06 Dec. 2010

FC Vaslui - Rapid 1:1 (1:0). Derby indecis

FC Vaslui şi Rapid Bucureşti au remizat în cea mai interesantă partidă a etapei a XVIII-lea, scor 1:1, alimentând şi mai mult speranţele Oţelului Galaţi pentru un nou miracol în Liga I. Pe un teren şi o vreme improprii unui spectacol sportiv, cele două formaţii au suferit pentru a obţine un punct care nu le ajută foarte mult

Pag. 1 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole