Avancronica partidei Steaua Bucureşti – Astra Ploieşti

Fotbal - Liga I / Data: 20 Sep. 2010

După înfrângerile ruşinoase cu ceea ce a mai rămas din Unirea Urziceni (0-1) şi cu echipa a doua a lui FC Liverpool (1-4), Steaua se va reîntâlni cu suporterii pe teren propriu, la meciul cu Astra Ploieşti. Dacă Steaua traversează o perioadă nefastă, adversarul din această seară se află într-o criză profundă, ocupând ultimul loc al clasamentului şi fiind singura echipă din Liga I care nu a cunoscut gustul victoriei.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 12 ori, Steaua având un uşor avantaj, 6 victorii faţă de numai 4 ale ploieştenilor, două partide terminându-se cu un scor egal. Primul meci a avut loc în 1998 şi a fost câştigat de Steaua cu 1-0, iar ultimul în mai 2010, revenind tot roş-albaştrilor cu 2-0. Cea mai mare diferenţă dintre cele două echipe a fost de 3 goluri, diferenţă reuşită atât de Steaua, cât şi de Astra Ploieşti.

În Ghencea, Astra a reuşit să se impună o singură dată, 3-1 în octombrie 2000, Steaua câştigând toate celelalte cinci partide (patru dintre ele fără gol primit). În ceea ce priveşte antrenorii, ambele echipe au pe bancă foşti componenţi ai aşa-numitei „generaţii de aur”, Ilie Dumitrescu (Steaua), înlocuitor al lui Victor Piţurcă, respectiv Tibor Selymeşi (Astra), care l-a înlocuit pe fostul antrenor al Stelei din sezonul precedent, Mihai Stoichiţă.

 

Galerie imagini

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / Autor: Florentin Nica / 13 Mar. 2011

Dinamo – Rapid 0-0. Egal chinuit

Cel mai aşteptat meci al etapei a XXI-a a Ligii I s-a dovedit a fi de fapt unul de duzină. Poate doar ciocnirea violentă de la mijlocul primei părţi a jocului dintre Oscar Rubio şi Mihai Roman şi şutul lui Alexe ce a zguduit transversala porţii apărate de Coman să mai dea culoare...  

Fotbal / Liga I / 06 Dec. 2010

FC Vaslui - Rapid 1:1 (1:0). Derby indecis

FC Vaslui şi Rapid Bucureşti au remizat în cea mai interesantă partidă a etapei a XVIII-lea, scor 1:1, alimentând şi mai mult speranţele Oţelului Galaţi pentru un nou miracol în Liga I. Pe un teren şi o vreme improprii unui spectacol sportiv, cele două formaţii au suferit pentru a obţine un punct care nu le ajută foarte mult

Pag. 1 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole