Avancronică Unirea Urziceni – Steaua Bucureşti

Fotbal - Liga I / Data: 11 Sep. 2010
Bilaşco şi Galamaz, posibili titulari mpotriva fostei echipe Foto: www.sport.ro

 

Sâmbătă, 11 septembrie 2010, de la orele 20.30, Steaua se va deplasa la Urziceni pentru jocul cu vicecampioana României, Unirea, într-unul din cele mai controversate meciuri ale campionatului şi ale ultimelor sezoane. Steaua abordează această partidă din poziţia de lider al clasamentului, fiind neînvinsă după 6 etape (4 victorii şi 2 rezultate de egalitate), în timp ce Unirea Urziceni este doar o umbră a echipei care făcea senzaţie în grupele Champions League cu mai puţin de un an în urmă, cei mai valoroşi jucători fiind transferaţi de curând chiar la Steaua (Bilaşco, Apostol, Galamaz, Onofraş, Brandan), iar echipa fiind aproape condamnată la retrogradare.

 

Steaua şi Unirea Urziceni s-au întâlnit de 8 ori pe primul eşichier fotbalistic, bilanţul fiind favorabil roş-albaştrilor (4 victorii, 2 egaluri, 2 înfrângeri, golaveraj 10-6). La Urziceni, Steaua a obţinut o victorie, două remize şi a părăsit o dată terenul învinsă. Ultima victorie a Stelei, acasă sau în deplasare, împotriva echipei ialomiţene, datează de aproape doi ani, mai exact de la 1 decembrie 2008, scor 1-0, cu un gol norocos marcat de Pantelis Kapetanos în minutul 90. În ultimul meci, jucat tot la Urziceni, scorul final a fost egal, 2-2. În această seară însă, disputa se anunţă mai dezechilibrată decât oricând, cu Steaua mare favorită şi cu Unirea punându-şi speranţele într-o evoluţie cât mai onorabilă în “ultimii mohicani” Maftei, Semedo şi Rusescu, precum şi în fotbaliştii veniţi de la Steaua II .

 

Această sarabandă a schimburilor de fotbalişti între Steaua şi Unirea este, de altfel, principalul motiv pentru care meciul din această seară va face să curgă multă cerneală, indiferent de rezultatul final. Ca o curiozitate, să precizăm că 4 din cele 6 goluri marcate de Unirea Urziceni în poarta Stelei (adică 66,6%) au fost reuşite de Bilaşco (5 mai 2007), Galamaz (2 septembrie 2007), Iulian Apostol (16 august 2009) şi Marius Onofraş (7 martie 2010), toţi aflaţi în  prezent în lotul Stelei! Celelalte două au fost marcate de Sorin Frunză şi Raul Rusescu, Steaua fiind la un moment dat foarte aproape de a achiziţiona toţi marcatorii Urziceniului din istoria partidelor directe!

 

După sosirea “lotului Urziceni”, antrenorul Stelei Ilie Dumitrescu are la dispoziţie un lot numeros şi, în acelaşi timp, foarte valoros, printre cele mai bune din campionat, cam de aceeaşi valoare cu cele de care dispun cele două echipe feroviare, CFR Cluj-Napoca şi Rapid Bucureşti. Rămâne de văzut care dintre nou-veniţi vor fi grefaţi de Ilie Dumitrescu pe vechea formulă a Stelei, cele mai mari şanse avându-le Galamaz, Bilaşco şi Onofraş, însă antrenorul roş-albaştrilor trebuie să găsească formula câştigătoare în perspectiva meciurilor din Europa League.

 

Echipa probabilă a Stelei: Tătăruşanu, Galamaz, Angelov, Latovlevici, Emeghara, Geraldo, Bicfalvi, Răduţ, Stancu, Onofraş, Bilaşco.

Echipa probabilă a Unirii Urziceni: o mare necunoscută, însă cred că Semedo, Maftei, Cernea şi Rusescu nu au cum să lipsească din primul 11.

 

Galerie imagini

Bilaşco şi Galamaz, posibili titulari mpotriva fostei echipe Foto: www.sport.ro

Articole din aceeasi categorie

Fotbal / Liga I / Autor: Florentin Nica / 13 Mar. 2011

Dinamo – Rapid 0-0. Egal chinuit

Cel mai aşteptat meci al etapei a XXI-a a Ligii I s-a dovedit a fi de fapt unul de duzină. Poate doar ciocnirea violentă de la mijlocul primei părţi a jocului dintre Oscar Rubio şi Mihai Roman şi şutul lui Alexe ce a zguduit transversala porţii apărate de Coman să mai dea culoare...  

Fotbal / Liga I / 06 Dec. 2010

FC Vaslui - Rapid 1:1 (1:0). Derby indecis

FC Vaslui şi Rapid Bucureşti au remizat în cea mai interesantă partidă a etapei a XVIII-lea, scor 1:1, alimentând şi mai mult speranţele Oţelului Galaţi pentru un nou miracol în Liga I. Pe un teren şi o vreme improprii unui spectacol sportiv, cele două formaţii au suferit pentru a obţine un punct care nu le ajută foarte mult

Pag. 1 din 28 | 2 art./pag. | Total 56 art.

tableta de fotbal

tableta de tenis

tableta de tenis

tableta de ciclism

Cele mai noi articole